Burn-out bij kinderen

Hoewel je het niet zou denken is het ook voor kinderen mogelijk om te kampen te krijgen met een burn-out. Kinderen die stiekem op Whatsapp berichtjes zitten te sturen tijdens school of juist gebruik maken van Facebook en de drukke agenda kunnen heel wat invloed hebben op het leven. Niet alleen volwassen mensen hebben dus veel last van druktes, maar ook kinderen hebben een druk leven. Onderzoek heeft dan jammer genoeg ook uitgewezen dat kinderen op steeds jongere leeftijd met een burn out te kampen krijgen.

Hoge verwachtingen voor kinderen

Doordat de maatschappij waarin we leven veel meer eist van mensen is het ook voor kinderen op jongere leeftijd zo dat de lat vaak te hoog gelegd wordt. Dit is natuurlijk niet alleen voor de prestaties die kinderen op school moeten leveren, maar ook bij hobby’s en sportverenigingen wordt er heel wat van kinderen verwacht. Met de groeiende drukt gebeurd het bij veel kinderen dat ze een te druk leven krijgen. Weinig tijd voor ontspanning kan er voor zorgen dat zij gestrest raken en dus met een burn out te kampen krijgen.

Klachten van een burn-out bij kinderen

Een burn-out bij kinderen kan herkend worden aan lichamelijke, psychische en gedragsklachten. Vaak zijn kinderen erg vermoeid en kunnen zij bovendien ook nog eens erg slechts slapen. Daarnaast zijn agressiviteit en een slechte concentratie ook als symptomen bij een burn-out bij kinderen aan te wijzen. Op het gebied van gedrag zijn een aantal opvallende dingen te noemen. Daarbij kan je denken aan geen zin om te spelen of geen zin om uit bed te komen. Daarnaast zullen ze ook niet graag meer naar school gaan en willen zij liever ook niet meer naar sportverenigingen toe. Belangrijk is dat je goed signaleert en snel aan een herstel voor je kind gaat werken.